voedselfeit spreekt

Op zoek naar een eerlijke spreker over voeding? Je bent bij ons op het juiste adres. Fabels en feiten over een voedingsonderwerp worden besproken op basis van de huidige wetenschappelijke inzichten. Met tips direct toepasbaar in de praktijk.

Op zoek naar een onderwerp dat niet in onze lijst staat? Geen nood, wij maken ook lezingen op maat. Neem contact met ons op. 

 
voedselfeit_snoep.jpg

Lezing | De zoete zonde

In voedingsland is suiker uitgeroepen tot publieke vijand nummer 1. Maar waarom is suiker zo slecht? En zijn zoetstoffen een goed alternatief? Of kiezen we toch beter voor de natuurlijke alternatieven zoals kokosbloemsuiker of agavesiroop?

 
voedselfeit_olie.jpg

lezing | Vetten: feiten en fabels

Dat voeding zelden een zwart-wit verhaal is, is zeker van toepassing op de vetten in onze voeding. Tot voor kort stonden ze in een negatief daglicht, vandaag opnieuw in de schijnwerpers. Terecht of niet? Dit en andere feiten en fabels over vetten komen in deze lezing aan bod. 

 

 
voedselfeit_biotarisch.jpg

lezing | Is biotarisch eten de toekomst?

Onze Westerse voedingsgewoonten zijn niet alleen nefast voor onze gezondheid maar hebben ook een negatieve impact op het klimaat. Teveel vlees en intensieve landbouw zetten het systeem onder druk. Overdreven doemdenkerij of eten we beter enkel nog biologisch en vegetarisch?